Vers en 100% natuurlijk

Bij de Rekeltjes zien wij het belang van een gezonde maaltijd. Bij ons houdt dat in dat voeding gevarieerd moet zijn en zonder toevoegingen. We serveren de kinderen tussen de middag een gezonde en verantwoorde warme maaltijd. Dit betekent o.a. geen smaakversterkers en zoetstoffen. Geen kunstmatige kleurstoffen en een spaarzaam gebruik van natuurlijke kleurstoffen. Hierdoor serveren wij een lekkere, vitaminerijke en uitgebalanceerde maaltijd. Vanzelfsprekend houden wij in alle gevallen rekening met de specifieke wensen van u als ouder.

Een veel gestelde vraag is of het wel goed is om warm te eten gedurende de dag. Zie hieronder het antwoord daarop van het Voedingscentrum.

‘Voor veel kinderen in Europa is warm eten op de dagopvang of school de normaalste zaak van de wereld. ’s Avonds wordt er een boterham gegeten of gewoon nog een warme maaltijd. Twee warme maaltijden per dag hoeft geen probleem te zijn. Belangrijk is dat kinderen gemiddeld per dag komen aan de voedingsstoffen die ze nodig hebben. Daarbij is het eten van voldoende groenten heel belangrijk. Dat bereik je makkelijker met twee keer warm eten. Door warm te eten blijft er minder ruimte over voor snoep, koek en andere tussendoortjes’. 

Het geeft ouders en kind(eren) ’s avonds rust waardoor er meer gelegenheid is om de resterende tijd tot aan het slapen gaan, kwalitatief in te vullen. Bovendien is het samen eten van kinderen heel leerzaam en leidt het vaak tot beter eetgedrag: zien eten doet eten!

Download ons voedingsbeleid.